Zašto svi vole korejsku beauty rutinu?

Verovatno ste čuli za korejske kreme na bazi sluzi puža i zmisjkog otrova, ali da li znate kako izgleda nega kože u 10 koraka

Da li ste znali da Koreanke za negu lica i tela troše dva puta više od prosečne Amerikanke, kao i da njihovi muškarci i te kako brinu o svojoj koži? Ceo svet je poslednjih godina opsednut interesovanjem o beauty proizvodima iz Južne Koreje, a oni koji putuju na dalekoistočne destinacije posebno se raduju činjenici da nekoliko sati provedu na aerodromu Seula kako bi bili u mogućnosti da pokupuju neki od hiljade beauty proizvoda sa top liste ove zemlje. Nedavno sam saznala od svoje mlade koleginice koja je deo života provela na školovanju u SAD, da  čak i tinejdžerke iz ove zemlje provode po dva tri sata zajedno u internatu u zajedničkoj beauty rutini. Jednostavno rečeno, to im je uobičajena dnevna navika od koje ne odustaju ni kada se presele na zapad. A šta to čini ovu kozmetiku toliko posebnom?

Morske alge takođe su neizostavan deo korejske kozmetike, kao i različite vrste pečuraka koje su u beauty industriji nove ultra hidrantne namirnice

Većina njihovih beauty proizvoda osim što je organskog porekla, napravljena je od supstanci od kojih se zapadnjaci najblaže rečeno ježe. Kreme od sluzi puževa jedan su od njihovih omiljenih proizvoda uz one sačinjene od ekstrata zmijskog otrova za koje tvrde da odlično stimuliše nastajanja elastina i kolagena u koži, a takođe dokazano je da je veoma efikasan za uklanjanje mrlja sa lica.

Gene Pensiero

Morske alge takođe su neizostavan deo korejske kozmetike, kao i različite vrste pečuraka koje su u beauty industriji nove ultra hidrantne namirnice koje koži lica daju neophodnu vlagu koja je osnovni faktor za održavanje mladalačkog izgleda. Kada se na tržištu pojavila BB krema, napravila je pravu beauty revoluciju. A da li ste znale da je ovaj izum nastao takođe u Koreji pre šest godina kao spoj kombinacija hidriranja i prekrivanja nesavršenosti lica, a zatim i zaštite od sunca.

Bitna razlika u nezi između nas i njih jeste što smo mi naučene da sledimo tri koraka u beauty rutini, a one čak 10

Žene sa Dalekog istoka ne zaboravljaju da sakriju kožu lica od sunčevih zraka u svakoj prilici, a maske za lice nose i žene u zrelim godinama, ne bi li što duže zadržale belinu i svežinu lica. Dok sam boravila u Vijetnamu naš vodič nam je skrenuo pažnju da njihove žene ne mogu da se načude odakle nam potreba da satima ležimo na Suncu, a imamo tako lepu belu boju kože! Bitna razlika u nezi između nas i njih jeste što smo mi naučene da sledimo tri koraka u beauty rutini, a one čak 10, a akcenat im je na dubinskoj nahranjenosti kože, ampulama i  maskama u jednostavnom pakovanju kojima su napravili revoluciju.

Doug Swinson

U želji da nam približe i objasne po fazama kako izgleda beauty rutina Južnokoreanke, kao i koji delovi se mogu slobodno izostaviti, urađeni su kratki vodiči za dnevnu negu s pojašnjenjem šta se postiže svakim korakom. Očekivano, kreće se čišćenjem kože- oil cleanser otklanja tragove make upa i druge proizvode koji sadrže ulje kao i čestice prljavštine koji su glavni neprijatelj kože. U sledećoj fazi koristi se foam cleanser, napravljen na vodenoj bazi i koji se obavezno stavlja na vlažno lice. Cilj je takođe uklanjanje ostataka nečistoće, znoja i prljavštine. Na trećem nivou nege na korejski način koji je na engleskom nazvan exfoliator cilj je da se uklone mrtve ćelije kože. Savet je da ovu negu možete obavljati i jednom nedeljno, posebno ako imate izuzetno osetljivu kožu. U narednoj fazi koža se tretira tonerom i to je ustvari poslednja priprema za hidriranje. Proizvodi koji su slični serumu, ali su mnogo više hidrirani čine srce korejske nege i uključeni su u negu svih tipova kože. Za osobe koje imaju mrlje na licu nastale pigmentacijom preporučuju se posebne ampule, serumi i boosteri. Sledeći korak je maska za hidrataciju koju obavezno treba stavljati dva puta nedeljno. Kažu da je to glavna razlika između navika žena sa zapada i dalekog istoka- dok Evropljanke i Amerikanke lako odustaju od tretmana maskom, Koreanke imaju neku vrtsu strahopoštovanja prema različitim maskama koje čine čuda.

U sledećim koracima koriste se različite vrste krema, za određene delove lica- krema za oči protiv sitnih bora i podočnjaka, krema za lice koja hidrira kožu, što je ključ mlađeg izgleda i neizostavna SPF krema za zaštitu od sunca. I to je to. Postoje hiljade južnokorejskih proizvoda, a kako biste izabrali najbolje i najneophodnije treba proučiti specijalizovane sajtove. Dobra vest jeste da se nedavno na našem tržištu pojavio prvi online shop korejske kozmetike K Beauty Srbija http://www.korejskakozmetika.rs/

A ukoliko ste u prilici, ili se neko od vaših bliskih osoba nalazi na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu zamolite ga da vam donese da  probate neki od njihovih autentičnih proizvode. Moje najbolje iskustvo je serum za lice od čia semenki. Taj miris i osećaj hidriranosti gotovo da je nemoguće dočarati!

 

POVEZANI TEKSTOVI: