Ne svodite karakter na tanku crtu

Obrve uokviruju lice i daju karakter-mislite o tome, pre nego što ispratite trend i pretvorite ih u tanku crtu, poručuje iz LA make-up artist Mina Abramović

 

Ako Riri kaže čupaj, sve trendseterke već su se prihvatile pinceta i krenule u napad na svoje, do sada više nego bujne obrve. Poslednjih dana svi se pitaju da li je septembarska naslovna strana modne biblije Vogue najava radikalne promene- povratak na tanke, penciled-on look obrve koje su vladale 90-ih. Tada ih je promovisala Gwen Stefani (uz ubačene cirkone) i nestašna Drew Barrymore. Međutim pola veka ranije, još jedna glumica poznata po aristokratskom držanju, elegantna i suzdržana Greta Garbo ponosno je nosila svoje izrazito tanke obrve, praktično crtu, koje su njenom izrazu lica davale jednu prepoznatljivu setu. Praktično u isto vreme, još jedna promoterka clown-like obrva bila je Marlene Dietrich, a tehnika da dođete do izraza tužnog klovna bila je počupaj sve, nacrtaj ih olovkom a vodi se idejom da treba da postigneš šok izraz. Dakle, ukoliko ste baš ovog leta uložile u japansku metodu iscrtavanja obrva, ili ste se baš trudile da postignete efekat razigranog žbuna, džaba ste se trudile. Pitanje je šta sad? Mislim da najprecizniji odgovor može da nam da, slobodno ću reći, jedna od najboljih make up artista na ovim prostorima o koju su se otimali svi modni magazini, kao i javne ličnosti. Mina Abramović je osoba koju su svi tražili da bude na velikim ili malim snimanjima, neko kome se potpuno veruje i prepušta. Mina je, kao i mnogi drugi sjajni i uspešni ljudi u svom poslu odlučila da ode u Ameriku. Ona trenutno živi i radi svoj posao u Los Angelesu, žarištu svih trendova. Uhvatila sam je u trku, da nam u blic intervjuu reši dilemu kakav stav treba da zauzmemo prema ludilu u najavi

Kad Riri ponese tanke obrve, tzv. penciled-on look, za očekivati je da je to novi trend. Šta ti kažeš na to?

Rihanna je poznata po tome da diktira trendova , ali s obzirom da su njene tanke obrve deo editorijal priče , nadam se da devojke neće prihvatiti kao novi beauty trend. Mada, nikad se ne zna, živimo u ekstremnom društvu i možda neke devojke posegnu za tim trendom. Ali dok imamo Kardashijane i Instagram , one će biti te koje diktiraju trendove

One su bile obeležje i Grete Garbo tridesetih i Marlen Dietrich. Ima li razlike u njima i onim iz devedesetih?

Suštinski razlike su minimalne. To je deo modnog trenda koji se s vremena na vreme uvek vrati.

Pixabay

 

Obrve uokviruju lice i daju karakter , kao i izraz licu. Vrlo je bitno da ih prilagodimo obliku i veličini očiju

Kojom tehnikom je najbolje postići savršene tanke obrve, tvoj savet korak po korak do idelanih tankih obrva?

Nema idealnih tankih obrva. Kada su u pitanju  obrve , trendove ne treba pratiti. Obrve uokviruju lice i daju karakter, kao i izraz licu. Vrlo je bitno da ih prilagodimo obliku i veličini očiju.

Moj predlog je da nađete svoj idealan oblik obrva i debljinu i da to zauvek negujete

Nije lako iz gustih preći na jako tanke. Kako to uraditi?

Ako mene pitaš, teže je iz tankih preći u debele, jer većina žena je tokom devedesetih i dvehiljaditih iščupala obrve i sada nikako ne mogu da ih povrate, pa se trenutno podvrgavaju raznim tehnikama trajnog iscrtavanja obrva. Moj predlog je da nađete svoj idealan oblik obrva i debljinu i da to zauvek negujete.

Ako se odlučimo za tatoo, koji način je najbolji?

Koliko vidim na tržištu ima raznih varijanti trajnog iscrtavanja obrva.S obzirom da kod klijenata viđam razne, neke dobre, neke lošije verzije tattooa, moj savet je da se dobro informišete iz primera tuđih iskustava ili sa Interneta i nađete najbolju varijantu za sebe.

Ti si već nekoliko meseci u Kaliforniji, Los Angelesu, šta bi rekla o beauty navikama žena sa zapadne obale? Koja je njihova beauty opsesija?

E pa ovde je galerija raznih stilova !!!! Koliko mogu primetiti Instagram šminka se baš prati, a devojke obožavaju jake obrve i za razliku od naših, preko dana nose veštačke trepavice. A opet, ima i onih koji se uopšte ne šminkaju ili to urade veoma diskretno.

Brend i proizvod koji si ti otkrila da te je potpuno osvojio?

Ja se iskreno stalno nešto ODUŠEVLJAVAM i uvek mi treba nešto novo. Verujem da je ista situacija i kod mojih kolega! Trenutno sam iznova oduševljena Urban Decaysenkama ( njihovom pigmentacijom) bilo da su mono ili senke u paleti. Imam još dva proizvoda bez kojih trenutno ne mogu da živim, to je Burberry Fresh Glow Basei ILIA  Cosmic Dancer Stick Hihgliter.

Nažalost trendove kada je u pitanju šminka diktiraju poznati sa Instagrama

Da li su u Holivudu svi opsednuti trendovima, ili samo poznati?

Ovo može biti trik pitanje. Da li poznati-poznati ili Instagram-poznati. Nažalost trendove kada je u pitanju šminka diktiraju Instagram poznati. U većini slučajeva su to You Tuberi koji se po meni Draguju, ali opet postoje i neki koji se igraju  šminkom na pravi način, kao što je Celine Bernaerts.

Koji su ti glavni utisci o životu tamo, prednosti i mane u odnosu na naš način života?

Emocije su trenutno pomešane! S obzirom da sam ovde na početku , nemam baš realnu sliku o svemu. Ono što mogu primetiti jeste to da veoma poštuju satnicu rada i da si za sve preko extra plaćen.

Svi mi imamo svoja očekivanja pre odlaska, da li su tvoja bila realna?

Iskreno, ja sam samo želela nešto da promenim. Ono moje Vodolijsko ludilo da stalno nešto istražujem i menjam me je vodilo. Ja nikada nemam očekivanja !!! Samo volim da maštam i da ispitujem svoje granice.

Šta trenutno radiš,  i da li si već šminkala neka poznata lica?

Imala sam tu sreću, da malte ne čim smo se preselili, da počnem da radim u jednom salonu u Century Cityju. Vlasnik salona je poznati frizer i šminker Glenn Nutley, inače lični frizer Britney Spears. Pored toga, imam razna fotografisanja za neke nama nepoznate brendove, kao i za neke nama poznate kao što je Yamamay. Što se tiče poznatih ličnosti, dotle još nisam došla, osim što dva puta nedeljno šminkam Melissu Ziegler ( majku Meddie Ziegler , devojčice balerine poznate iz Sia spotova).

Iz tvoje perspektive koliko se kalifornijski smisao života razlikuje od našeg uobičajenog?

Totalno dva različita sveta!!! Ono što meni nikako ne prija jeste njihova sporost ( ali nekako sve funkcioniše). Ne znam da li je to zbog klimatskih uslova ili zbog toga što je marihuana legalizovana, ali svi su extremno spori.  To se malo kosi sa mojim temperamntom, ali dobro. Videću koliko ću izdržati! Da ne zaboravim,veoma bitna razlika je ta da ovde uvek možeš nešto da radiš i da ništa nije sramota !!! Što kod nas nije karakteristika .

Šta si ti već prihvatila kao pozitivnu naviku?

Hahahhaha …. To, da ovde za sve imaš aplikaciju. Aplikacija za posao, aplikacija za banku, aplikacija za kupovinu kafe preko reda u StarBacksu , aplikacija za Bird ( elektronski trotinet koji svi po LAju voze)

Tvoji planovi.

Planova nemam. Što se kaže:“ Go with the flow !“

 

POVEZANI TEKSTOVI: